VATROGASCI JOŠ NA TERENU

Požar pod kontrolom, smrad se širi Splitom, no Karepovac ne gori

19.07.2017 u 07:10

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite grada Splita priopćio je kako je stanje na područjima zahvaćenim požarom uredno iako je, kako navode, "nepredviđena situacija uvijek moguća, ali nije vjerojatna". Građani prijavljuju kako se s odlagališta otpada Karepovac širi nesnosan smrad, no dežurne službe su opovrgnule da odlagalište gori, javlja HRT, koji dodaje da je riječ o izdimljavanju

Sve snage su još uvijek na terenu, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita Ivan Kovačević, a osim njega i ostali su predstavnici žurnih službi izvijestili Stožer o stanju na terenu i budućim aktivnostima.

  • +6
Spaljena zemlja na predjelu Srinjine - Tugare Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

"HEP je izvijestio da će dio potrošača električne energije u Žrnovnici, Tugarama i Sitnom Donjem još neko vrijeme biti bez struje, ali tijekom noći i sutrašnjeg dana kvarovi će se otkloniti.

Uključen je agregat kojim se normalizirala opskrba vodom Žrnovnice, dok je na širem gradskom području vodoopskrba u potpunosti normalizirana. Trgovačko društvo Vodovod i kanalizacija u dogovoru s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom donijelo je odluku da se potrošačima s opožarenog područja za mjesec srpanj fakturira potrošnja temeljem prosječne potrošnje za ljetno razdoblje iz prošle godine.

Tom mjerom se žele ublažiti posljedice požara za potrošače s opožarenog područja", navodi se u priopćenju.  

Također se navodi da je kvaliteta zraka oko Karepovca u granicama normalnih vrijednosti, a tijekom noći i današnjeg dana to je odlagalište otpada zatrpano s 1200 prostornih metara zemlje.

Crveni križ je zatvorio privremeni smještaj u Spaladium Areni i zamolio građane da više ne donose donacije budući ih je prikupljeno u dovoljnoj količini. Stožer će i dalje raditi i pratiti razvoj ovog izvanrednog stanja, te zahvaljuje građanima na suradnji i smirenom pristupu izvanrednoj situaciji u kojoj se našao Split te medijima na suradnji i pravovremenom i kvalitetnom izvješćivanju građana, stoji na kraju priopćenja Stožera.