U TRENUCIMA PREDAHA

Lica vatrogasaca otkrivaju sav užas požara koji su poharali Dalmaciju

18.07.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Tridesetak sati nakon početka požara u Splitu i okolici on je u najvećoj mjeri pod kontrolom, a u pomoć kopnenim snagama jutros su stigla četiri kanadera i dva zračna traktora. Na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu angažirana je ukupno 21 vatrogasna postrojba s 384 gasitelja i 102 vozila, a u vatrenoj stihiji koja od ponedjeljka bukti na više kilometara dugoj fronti od Omiša do Splita lakše je ozlijeđeno 80 osoba, uglavnom vatrogasaca

Dolazak zračnih snaga omogućio je da dio vatrogasaca na požarištima diljem Dalmacije predahne i odmori se. Jer osim u Splitu, gori u šibenskoj okolici na području Bilica, gdje je nakon teške noći danas stanje ipak bolje, a prema podacima DUSZ-a, opožareno je 58 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Požar je pod nadzorom gasitelja, a dežurstvo i sanacija u tijeku s 28 vatrogasaca i 10 vozila.

Fotografi agencija Pixsell i Cropix uhvatili su ih u rijetkim trenucima predaha i vidanja ozljeda zadobivenih tijekom gašenja požara.

  • +15
Odmor na požarištu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec