KILA, KUČINE, SITNO GORNJE

Tu je gorjelo: Pogledajte gdje su mjesta za koja dosad možda i niste čuli

18.07.2017 u 17:22

Bionic
Reading

Kila, Kučine, Podstrana, Žrnovnica, Sitno Gornje i Donje... samo su neki od toponima koji su nakon katastrofalnog požara na splitskom području došli u fokus javnosti. Kako bi se bolje snašli, za čitatelje smo napravili dvije karte koje prikazuju žarišta požara u Dalmaciji i oko Splita

U posljednja 24 sata bilo je aktivno 15-ak požara uglavnom kod Splita i u splitskom zaleđu te u zaleđu Šibenika, oko Vranskog jezera i na benkovačkom području.

Dio ih je lokaliziran jutros, dio ih je pod nadzorom.

U Šibensko-kninskoj županiji, prema posljednim podacima, aktivna su još dva požara, dok ih je nekoliko jutros ugašeno.

Na području Splitsko-dalmatinske županije već tjedan dana gori požar na Svilaji. Požar kod Šestanovca je pod nadzorom, a onaj najveći, koji je krenuo s obronaka Mosora i došao do Splita, i dalje se gasi. 

Na požarištu su ukupno 384 gasitelja sa 102 vozila koja čine vatrogasne snage Splitsko-dalmatinske županije, DIP-a Split i DIP-a Dubrovnik te izvanredne dislokacije županija Dubrovačko-neretvanske, Primorsko-goranske, Koprivničko-križevačke i Grada Zagreba, kao i NOS-a HV-a s 53 vojnika i šest vozila. Tijekom jutra su poletjele sve raspoložive zračne snage. Na požarište su upućene i dodatne snage iz Grada Zagreba s 250 vatrogasaca i 60 vozila, kao i Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske i Međimurske županije.

Sinoć je lokaliziran požar na Hvaru, a onaj na Šolti je ugašen.