ANDRIJA HEBRANG OTKRIVA

'Povlačim se, moja politika više nije prihvatljiva HDZ-u'

Bionic
Reading

Točna je informacija da će Andrija Hebrang prije predstojećih parlamentarnih izbora napustiti aktivnu politiku. 'Puno toga se piše u medijima, ali samo je jedna istina', kazao je Hebrang i tportalu otkrio zašto se povlači iz politike

'Na prošlim sam predsjedničkim izborima osvojio manje od jedne trećine glasova članova HDZ-a, što znači da su dvije trećine članova moje stranke glasovale za druge kandidate. Zbog toga sam shvatio da je vrijeme za povlačenje, jer se ja ne mislim mijenjati, a očito je da moja politika više nije prihvatljiva većini u stranci', kazao je Hebrang.

Osim profesorskog angažmana na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i liječničkih obaveza u KB-u Merkur u Zagrebu, na umu ima i druge planove.

'I dalje imam mnogo energije i mnogo planova, pa bez obzira na povlačenje iz politike ne mislim sjediti doma', rekao je Hebrang. No zasad nije htio otkrivati o kakvim se planovima radi.

Mediji su nedavno objavili vijest da se Hebrang odlučio definitivno povući iz politike nakon što je njegova stranka poslije isteka zakonskog roka krenula u izmjenu izbornog zakonodavstva.

Da će se povući iz politike, Hebrang je najavio još nakon što su ga u izbornoj utrci porazili predsjednički kandidat Milan Bandić i aktualni predsjednik Ivo Josipović.

Sve o političkom putu Andrije Hebranga pročitajte ovdje