nepoželjna ćirilica

Povampireni Split: Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka

06.12.2019 u 22:15

Bionic
Reading

Jedan od jumbo plakata Srpskog narodnog vijeća iz serije 'Da se bolje razumijemo' doživio je u Splitu potpunu preinaku i pretvoren je u sramotu na splitskim ulicama

Jedan od jumbo plakata Srpskog narodnog vijeća iz serije 'Da se bolje razumijemo' doživio je ozbiljnu intervenciju. Nestala je ćirilica, a nju su zamijenili natpisi 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka', 'Povampirene ustaše', Ubi Srbina'. Pisalo se i po susjednom plakatu. 'Maxovi mesari', 'Samo krvi četnika iz Knina', 'Srbe na vrbe' i 'Je... vam majku srpsku', piše Dalmatinski portal.

Srpsko narodno vijeće pokrenulo je kampanju 'Da se bolje razumijemo' s ciljem promocije ćirilice u Hrvatskoj i skidanja stigme s tog pisma.

'Želimo poslati poruku da korištenje ćirilice u privatnom i javnom prostoru ne ugrožava većinski narod. U kampanji ćemo promovirati načela dostojanstva, slobode i jednakosti', kazao je predsjednik SNV-a Boris Milošević.

U tu svrhu u najvećim hrvatskim gradovima postavili su plakate s imenima troje predsjeničkih kandidata i njihovim sloganima.

  • +4
Predsjednički plakati na ćirilici Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL