EPICENTAR KOD POSUŠJA

Potres opet prodrmao Imotski i Makarsku

23.06.2009 u 08:14

Bionic
Reading

Hrvatska Seizmološka služba sinoć je prije ponoći zabilježila jači potres s epicentrom kod Posušja (BiH), koji se osjetio i na susjednom području Hrvatske

Jakost potresa iznosila je 3,6 prema Richteru i pet stupnjeva prema Mercallijevoj ljestvici, priopćila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Najnoviji udar nije prouzrokovao nikakvu štetu, ali je zasigurno unio dodatni nemir među ljude, upravo zbog činjenice da se u vrlo kratkom vremenu ponovno dogodio.

Potres u nedjelju donio je i kratkotrajno smanjenje razine vodostaja rijeke Vrljike u Imotskom polju za tridesetak centimetara, što je, po tvrdnjama starijih Imoćana, vrlo znakovito jer se radi o, kako kažu, udarima koji mogu donijeti i velike štete.

Kako Jutarnji list doznaje od mnogih stanovnika susjednog Posušja koji je 12 kilometara udaljen od središta Imotskog, najnoviji potres dodatno je uznemirio sve stanovnike, a neki od njih veći dio noći proveli su vani ili u automobilima.

Potres se osjetio na području Imotskog, Zagvozda i Makarske. Prema podacima kojima raspolaže Seizmološka služba Republike Hrvatske, potres nije izazvao materijalnu štetu.