skidanje dimnjaka

Facebook post volontera koji pomažu Zagrepčanima nakon potresa razgolitio svu bijedu sustava

15.04.2020 u 21:56

Bionic
Reading

Edo Vrčić, jedan od nekoliko stotina volontera koji su se nesebično dali i uskočili pomoći Zagrepčanima nakon potresa, objavio je post na Facebook stranici 'Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu' nakon kojeg bi se oni koji vode grad i državu trebali mnogo toga zapitati. Iako su 10. travnja na spomenutoj stranici naveli kako je nakon dva tjedna rada posao alpinista, speleologa i visinaca završen i da je iza njih preko 270 sanacija čini se da posla još ima i da nisu mogli odbiti građane kojima je pomoć potrebna

Još jedni bakica i dedek u Zagrebu gradu večeras će spavati mirno kao i njihovi susjedi jer je veliki dimnjak od više stotina kila uklonjen sa njihova krova.

Posao su obavili volonteri iz grupe Alpinisti, speleolozi i visinci pomažu Zagrebu – u ovom slučaju 3 alpinista i 1 špiljogorac (čitaj: speleolog/visokogorac). Bakica je nudila kavu, sok, kobase i špek, ali nismo htjeli uzeti. Trebati će im svaki zalogaj kad ih jednom odere građevinska mafija.

No, nahranio nas je zato Catering Kvatrić (hvala!) koji već danima nesebično puni želučeke svih onih koji pomažu našem gradu. Pivo nakon šljake smo si kupili sami, a opremu, odjeću i obuću koju smo oštetili na radovima zadnjih tjedana također ćemo krpati sami.

U isto vrijeme, grad i država te UUHS već 3 i pol tjedna donose akcijske planove i zakone koji su trebali biti donešeni već u prvim godinama samostalne Hrvatske. Jer čak i laici su znali da nije pitanje DA LI nego KADA će potres u Zagrebu. Ali eto, našim 'vizionarima' iz političkog svijeta očigledno nije palo na pamet da bi potres mogao oštetiti krovove i dimnjake grada koji je napola izgrađen prije 100 i više godina?!

No, ništa zato. Volonterska ekipa naučiti će šivati svoje poderane hlače, kupiti ćemo nove zamke, gurtne i užeta i zamijeniti one oštećene na radovima, očistiti i nauljiti ćemo ponovo svoje karabinere i kupiti nove čekiće i alate, potrgane od neumornog lupanja po dimnjacima. I nakon svega toga popit' ćemo pivo sa našim kolegama vatrogascima te leći u krevet sretni, sjećajući se osmijeha neke bakice ili dedeka, nekog susjeda ili sugrađanina, kojima smo pružili miran san.

A vi, 'dragi' naši političari i tzv. vođe države radite što hoćete - mislite samo na svoju guzicu, zanemarujte svoje građane, prebacujte odgovornost, uzimajte, kradite, ali tako lijepo nikada nećete spavati!

P.S. Hvala dragi kolege alpinisti, speleolozi, visokogorci i visinci, hvala vatrogasci…bila je čast raditi sa vama! I bila je čast vidjeti tko i što je Zagreb! Jer grad, to su ljudi! A svi vi ste zaista ljudine :) ! ', napisao je u postu Vrčić.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL