CARINSKE ZAPLIJENE

Posljednja Oreškovićeva odluka razveselila je mnoge

carina krivotvorine lažnjaci

carina krivotvorine lažnjaci

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Jedna od odluka koju je odlazeći kabinet premijera Tihomira Oreškovića morao pod hitno donijeti kako bi se izbjegle štete za građane jest i imenovanje članova Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe. Radi se o dodjeli hrane, odjeće, vozila, elektroničke opreme i ostale robe koju je Carina zaplijenila u svom nadzoru i stavila na raspolaganje spomenutom povjerenstvu.

Da Vlada nije imenovala novo povjerenstvo, roba bi trunula na carinskim zalihama umjesto da posluži svrsi, piše Slobodna Dalmacija

'Korisnici besplatne dodjele različitih vrsta i količina robe kao što su hrana, odjeća te razni dodaci odjeći, elektronička i računalna oprema i vozila su, među ostalima, Crveni križ i Caritas, humanitarne udruge, pučke kuhinje, domovi za stare i nemoćne i bolnice', naveli su u Carini koja na raspolaganje spomenutom Vladinu povjerenstvu daje sve što zaplijeni osim droge, cigareta, vina i alkoholnih pića.

Drogu i cigarete spaljuju, a alkoholna pića i vino prodaju - iz tih izvora Carina je lani ostvarila prihod od 9,5 milijuna kuna.

Prema pravilniku o dodjeli strane robe, ona se, osim humanitarnim organizacijama i institucijama koje skrbe za starije, nemoćne i potrebite, može uputiti i sportskim klubovima, znanstvenim organizacijama i neprofitnim udrugama. Potrebno je da se udruge same jave Povjerenstvu sa zahtjevom za dodjelu hrane, odjeće ili neke druge zaplijenjene robe.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!