SKIDANJE GRAFITA S VLAKOVA

Posao od 2,5 milijuna kuna tvrtki supruge premijerova prijatelja

22.10.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Nepoznata tvrtka Latis Antigrafiti, osnovana u travnju ove godine, mimo javnog natječaja dobila je posao skidanja grafita s vlakova u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna, a vlasnica joj je Sanja Morić Brenčun, supruga poduzetnika Tomislava Brenčuna, premijerova prijatelja iz djetinjstva koji mu je izmislio nadimak 'Basta', piše tjednik Globus

Tvrtka je kolovozu ove godine sklopila unosan posao skidanja grafita s HŽ-ovih vlakova te nanošenje antigrafitnog namaza kako bi se na vlakovima spriječile nove štete.

U trenutku sklapanja unosnog ugovora, tvrtka je bila bez kune prihoda.

'Suprug i ja smo u poslu s bojama, lakovima i antikorozijom od 90-ih godina jer smo od 90-ih godina vlasnici kompanije Sital d.o.o. koja radi s HŽ-om, Đurom Đakovićem i drugim kompanijama. Posao skidanja grafita malo je drukčija djelatnost pa smo je odlučili izdvojiti u posebnu tvrtku, novoosnovanu Latis Antigrafiti', ispričala je Globusu direktorica Sanja Morić Brenčun. Otkrila je da je posao skidanja grafita ugovoren nakon što je na inicijativu Latis Antigrafita održana prezentacija u pogonima TSŽV-a na kojoj su probno očistili jedan HŽ-ov vlak.