DUBOKA LJUBAV

Popularni katolički svećenik općio s rođakinjom

08.04.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Popularni katolički svećenik iz Kalifornije, redoviti gost Larryja Kinga, koji usto propovijeda vjeru putem vlastite TV emisije, odlučio se povući sa svećeničke dužnosti u biskupiji San Bernardino nakon priznanja da je u seksualnoj vezi s rođakinjom

Svećenik Michael Manning rekao je da se odrekao svoje dužnosti kako bi razmislio o vezi s rođakinjom u drugom koljenu Nancy Kotowski, školskom nadzornicom u okrugu Monterey u Kaliforniji.

Vezu je navodno prekinuo prije dvije godine.

'Dobri smo prijatelji i među nama postoji duboka ljubav', izjavio je Manning za lokalne novine San Bernardino County Sun.

'Seksualnost je bila sekundarna stvar. Veoma je teško kada vam je tako stalo do nekoga, ali ja više volim svoj svećenički poziv. Priznajem da sam sagriješio. Krivo sam postupio. Zato sam i prestao', rekao je Manning.

Nancy Kotowski (59) rekla je novinarima Monterey Heralda da su ona i Michael razmatrali i da se vjenčaju, ali su ipak odlučili prekinuti seksualnu vezu koja je započela nakon 30 godina prijateljstva.

Dodala je da se nada kako će njihova situacija potaknuti raspravu o opravdanosti celibata među katoličkim svećenstvom.

Manning (70) pokrenuo je TV kanal Wordnet daleke 1978. godine, a njegova tjedna emisija pod nazivom 'Riječ u svijetu' emitira se na nacionalnoj razini putem Trinity Broadcasting Networka.

Član je Društva svete riječi, misionarske zajednice koja broji tisuće članova diljem svijeta.

MM