PROGNOZA DO VIKENDA

Ponedjeljak, pa još kiša. Kad će nam zasjati sunce?

06.02.2017 u 11:14

Bionic
Reading

Oblačno vrijeme s povremenom kišom tijekom cijelog dana, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom protegnut će se do utorka ujutro. U gorju će padati snijeg, u nizinama susnježica, a na Jadranu kiša. Već sutra prijepodne očekuje se djelomično razvedravanje sa zapada, a oblačnije uz povremene oborine zadržat će se samo na istoku unutrašnjosti te na krajnjem jugu

U utorak će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu će umjerena i jaka, na sjevernom djelu i olujna bura slabiti prema kraju dana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3 a na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U srijedu će posvuda biti promjenjivo, na istoku i pretežno oblačno. Na Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti povremeno manje oblaka pa se očekuju i dulja sunčana razdoblja. Puhat će slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu će slaba i umjerena bura ponovno ojačati na jaku, podno Velebita i olujnu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -6 do -1 a na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U četvrtak će posvuda biti umjereno do pretežno oblačno. Prema kraju dana će se povećavati vjerojatnost za slabe oborine, na Jadranu kišu, a i unutrašnjosti slabu susnježicu ili snijeg. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -5 do -1 a na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U petak posvuda promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno. Ujutro je još ponegdje u unutrašnjosti moguć slab snijeg, a kiša na Jadranu. Već od sredine dana postupno manje oblaka pa će povremeno biti sunčanih razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 0 a na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima u dane vikenda će u unutrašnjosti biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. U nizinama unutrašnjosti je moguća jutarnja magla ili niska naoblaka.