IZGLEDI VREMENA

Još jedan hladan, ali suh tjedan pred nama

23.01.2017 u 10:27

Bionic
Reading

U utorak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti je mjestimice moguća magla, poslijepodne povremeno i slab snijeg, češći u gorskim područjima. Najmanje oblaka na sjevernom Jadranu gdje su moguća dulja sunčana razdoblja

U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na Jadranu će slaba i umjerena bura jačati pa će prema kraju dana biti jaka i olujna, podno Velebita mjestimice i s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -6, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 0, a na Jadranu od 7 do 12°C, na jugu Dalmacije te otocima i koji stupanj više.

U srijedu će na Jadranu biti pretežno sunčano uz malu, na jugu mjestimice i umjerenu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti ponovno dugotrajna magla i niska naoblaka, sredinom dana i rano popodne uz mogućnost za kraća sunčana razdoblja. U Lici i Gorskom kotaru moguć je povremen slab snijeg. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu te na priobalnom gorju jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -11 do -6, a na Jadranu od 0 do 5°C, na otočju i koji stupanj viša. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C, na jugu Dalmacije te otocima i koji stupanj više.

U četvrtak će na Jadranu biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, u nizinama i maglovito. Od sredine dana u gorju barem djelomice sunčano, a barem kraća sunčana razdoblja moguća su i u nizinama. U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na Jadranu će puhati slaba i umjerena, prijepodne na sjeveru još mjestimice jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -12 do -7, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -3 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C.

U petak na Jadranu i u gorju pretežno sunčano uz malu naoblaku. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niska naoblaka koji bi se mogli zadržati veći dio dana. U unutrašnjosti vjetar slab ili tiho, a na Jadranu će uglavnom puhati slaba bura, u južnoj Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -6, a na Jadranu od 2 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -3 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C. Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, ni u dane vikenda ne očekuje se značajnija promjena vremena.