bez skupova u kampanji

Poljaci pušu na hladno, HDZ-ovci zasad ne otkazuju stranačke skupove. Pitali smo ih zašto

10.03.2020 u 15:39

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati prije nego što je Poljska zabranila održavanje svih većih događanja, svoje predizborne skupove otkazao je aktualni predsjednik države Andrzej Duda. Istodobno, u HDZ-ovoj unutarstranačkoj kampanji zasad nema otkazivanja skupova

Duda je svoju odluku objavio još jučer poručivši da je rizik od širenja coronavirusa prevelik. 'Donio sam odluku da neću organizirati velike skupove vezane uz moju predsjedničku kampanju jer se radi o skupovima na koje dolaze stotine ljudi', kazao je Duda.

Samo dan kasnije u Poljskoj su zabranjena sva veća okupljanja kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. U državi od 38 milijuna stanovnika zabilježeno je 18 osoba zaraženih virusom.

I dok u Poljskoj političkih skupova nema, u HDZ-ovoj unutarstranačkoj kampanji još nema otkazivanja skupova.

Iz kruga Plenkovićeve opcije doznajemo da otkazivanja nema, pa ni skupa koji se večeras održava u maloj dvorani kompleksa Višnjik u Zadru. Svi skupovi, kažu nam, skupe puno manje ljudi od 1000, koliko je Stožer za civilnu zaštitu postavio za granicu nakon koje se mora tražiti dozvola za održavanje i ispuniti strogi higijenski uvjeti.

U Plenkovićevom timu kažu nam da na sve na skupovima i u kampanji apeliraju da se drže propisanih higijenskih mjera poput pranja ruku, a sam predsjednik stranke izbjegava rukovanje.

Iz 'Opcije za promjene', koja predlaže Miru Kovača za predsjednika stranke, također nam kažu da otkazivanja nema jer ne održavaju tako velike skupove.