karte su izmiješane

Politički analitičar o lokalnim izborima nakon Bandićeve smrti: Svi kandidati za Zagreb su na prekretnici

28.02.2021 u 21:49

Bionic
Reading

Politički analitičar Pero Maldini kazao je u HTV-ovom Dnevniku kako je teško u nekoliko rečenica govoriti o vladavini Milana Bandića. Dodao je kako je evidentno da je Bandić svih ovih godina bio voljena , ali i osporavana osoba.

Maldini: Bandić je Zagreb vodio s velikom ljubavlju i energijom

Maldini je naglasio da je zagrebački gradonačelnik Grad Zagreb vodio s velikom ljubavlju i energijom. Rekao je da je u svojoj vladavini Zagrebom imao i uspone i padove, prenosi HRT.

'Naravno, bilo je određenih afera koje su kompromitirale mnoge dobre stvari koje je napravio kao gradonačelnik', poručio je.

Maldini je rekao kako će o njegovom načinu vođenja Grada vrijeme reći svoje. Dodao je i da će se rad budućeg čelnika Zagreba uspoređivati s radom Milana Bandića, kako u dobrom, tako i u lošem kontekstu.

"Kandidati su temeljili programe na kritici Bandićevog modela"

Maldini je rekao kako su svi Bandićevi protukandidati za lokalne izbore koji se održavaju ove godine svoje programe temeljili na kritici Bandićevog modela.

Naglasio je kako se sada svi kandidati za gradonačelnika Zagreba nalaze na prekretnici jer sada više nema Bandića, te moraju pokazati svoj lik i svoje djelo. 

"Tomaševiću potpora može splasnuti"

Maldini je istaknuo kako je pitanje hoće li se potpora građana Tomislavu Tomaševiću i dalje nastaviti takvim intenzitetom.

'Dio te potpore će splasnuti, jer će se dio glasača okrenuti možda drugim kandidatima', poručio je.

Maldini: Bandićevo biračko tijelo nema veze s ideologijom

Maldini je kazao kako nije nemoguće čak da se pojavi neki neovisni kandidat o kojemu do sada nije bilo riječi, ali ne vjeruje da bi ušao u drugi krug.

Maldini je istaknuo kako Bandićevo biračko tijelo nema veze s ideologijom i da je ono relativno heterogeno. Naglasio je kako ne vjeruje da će se to biračko tijelo rasporediti prema jednoj političkoj opciji, već smatra da će se rasporediti na više političkih opcija.