sprovod u srijedu

Bez Aleje velikana na Mirogoju. Doznali se prvi detalji gdje će biti pokopan Bandić

28.02.2021 u 18:55

Bionic
Reading

Milan Bandić bit će ispraćen u srijedu na Mirogoju, a dan prije u HNK će se održati i komemoracija. N1 doznaje i gdje bi Bandić trebao biti pokopan

Iako su se tijekom dana u kuloarima pojavile spekulacije da bi Bandić mogao biti pokopan u Aleji zaslužnih građana na Mirogoju, reporterka N1 Ana Mlinarić neslužbeno doznaje da to neće biti tako. Bandić će, doznaju, biti pokopan negdje na Mirogoju među 'običnim' građanima, s kojima je, poručuju iz gradske uprave, bio i tijekom života.

Večernji list neslužbeno doznaje da će Bandić biti pokopan na dijelu Mirogoja na kojem se nalazi grobnica narodnih heroja, gdje leži i nekadašnji zagrebački gradonačelnik Većeslav Holjevac.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić za HTV je rekao da će Bandić biti pokopan na početku Aleje velikana, uz mirogojske arkade.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić za N1 je kazala da se detalji još dogovaraju.

'Komemoracija će se održati u utorak, a posljednji ispraćaj u srijedu. Detalje još dogovaramo da na primjeren način odamo počast gradonačelniku. Duboko suosjećamo s obitelji', rekla je Majić.

Na pitanje hoće li od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tražiti upute i epidemiološke mjere budući da će na sprovodu biti više od 25 ljudi, Majić je odgovorila: 'Naš stožer vodi računa o epidemiološkim mjerama. Imamo ustaljene protokole za pogrebe na gradskim grobljima. Vodit ćemo računa o svim epidemiološkim mjerama i uložiti trud i za komemoraciju.'

Kazala je da podržava inicijativu da se proglasi Dan žalosti, no to će se tek dogovoriti..

  • +25
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Podsjetimo, komemoracija će se održati u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj će biti u srijedu u 12:00 sati na Mirogoju.

Na zgradi Gradske uprave istaknuta je crna zastava, otvorena je i knjiga žalosti. Brojni građani, Bandićevi poznanici i prijatelji dolaze u Gradsko poglavarstvo i izražavaju sućut obitelji Bandić.