'komunistički mentalni sklop'

Politička akademija Domovinskog pokreta želi stvoriti ljude koji će voditi Hrvatsku

23.03.2022 u 18:10

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako će kroz novootvorenu Političku akademiju DP-a raditi na pripremi kadrova kako bi u budućnosti mogli preuzeti upravljanje Hrvatskom te kako bi ljude odgojili i rasteretili "komunističkog mentalnog sklopa bivše države"

'Naš je cilj top Hrvatska, Hrvatska koja je otvorena za biznis, Hrvatska u kojoj svaki građanin ima jednake šanse, svaki poduzetnik jednake šanse, a to upravo kanimo postići kroz alate poput ove Političke akademije', rekao je Penava na konferenciji za medije u srijedu.

Istaknuo je kako samo s edukacijom kadrova, razvojem komunikacije i suradnje s američkim partnerima Hrvatskoj mogu osigurati perspektivu koju žele - da kao društvo i država budemo konkurentni europskim prijateljima, a ne na začelju europskih tablica.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Prva Akademija otvorena je u utorak i završila je danas, a sudjelovalo je oko 70 polaznika članova DP-a, budućih kandidata na izborima. Održavat će se periodički, a polaznici će se kroz razne edukacije educirati za daljnje političko djelovanje.

Ideja je da dobiju informaciju i drugačiji pogled na politiku i svijet, a ključna poruka je da su sloboda individualca, ideja i kretanja kapitala potrebni kako bi privatna inicijativa omogućila cijeloj državi da diše i napreduje.

Ron Nehring, direktor međunarodnog programa Leadership Instituta koji je vodio Akademiju, rekao je kako djeluju na edukaciji sa strankama desne strane političkog spektra, a tijekom ova dva dana na radionicama su podučavali o organizaciji i vođenju političkih kampanja.

  • +15
Održana Politička akademija Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec