KORUPCIJA U MINISTARSTVU

Policija uhitila Kalmetinog suradnika

28.04.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Jedan djelatnik Kalmetinog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture uhićen je noćas u Zagrebu, nakon čega je policija, uz nalog, pretresla prostorije Ministarstva

Akcija je vezana uz nezakonito izdavanje, odnosno prodaju dozvola za upravljanje plovilima. Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je informaciju o uhićenju jednog djelatnika Ministarstva. Dodao je samo da je riječ o sumnji u počinjenje kaznenog djela koruptivnog karaktera te da se akcija provodi u suradnji policije, USKOK-a i samog Ministarstva.

Prema prvim informacijama, u zgradu policije u Heinzelovu ulicu priveden je načelnik jednog odjela ministarstva Božidara Kalmete, koji je između ostaloga radio na poslovima vezanim uz izdavanje dozvola za upravljanje plovilima.

Istovremeno je više osoba uhićeno i na području Koprivničko-križevačke županije, pri čemu se među osumnjičenim osobama spominje ime voditelja jednog auto kluba, ali i nedavno uhićeni čelni čovjek Pučkog otvorenog učilišta Đurđevac u Koprivnici i vlasnik autoškole Volan, Dražen Karlovčan. On je uhićen u akcji 'Stop' zbog prodaje svjedodžbi, diploma i vozačkih dozvola odraslim osobama u programu srednjoškolskog obrazovanja, piše Jutarnji list.