KAOS U PODGORICI:

Policija udarila na prosvjednike, Đukanović nije napustio Crnu Goru

18.10.2015 u 20:39

Bionic
Reading

Nekoliko tisuća građana Crne Gore okupilo se na Trgu republike u Podgorici na prosvjedu protiv premijera Mile Đukanovića i vlade. Na prosvjedu je došlo do niza incidenata. Demonstranti su u blizini zgrade Skupštine kamenjem gađali policiju, a mediji prenose da je u masu bačen suzavac. RTS također prenosi da je na zgradu vladajućeg DPS-a bačeno kamenje, kao i da su na ulicama raspoređeni policijski kordoni.

Demonstranti su najprije policajce nazivali 'psima', a zatim bacali kamenje, suzavac i baklje na kordon policajaca koji nisu reagirali. Redari koje je angažirao Demokratski front (DF) pokušavali su smiriti prosvjednike. Kamenje koje su bacali povrijedilo je i neke od njih.

Kako javlja B92, masa se polako razilazi, a okupljeni su dali ultimatum vladi da se do subote formira vlada. Na ulicama Podgorice vidljivo je prisustvo policije, borbenih i vatrogasnih vozila, a u zraku se osjeća suzavac.

Podsjećamo, rano jutros policija je prekinula prosvjed DF-a i uklonila šatore koji su bili pred Skupštinom 20 dana. U jutrošnjoj akciji policije uhićeno je 11 osoba, među kojima i dvazastupnika DF-a, koji su kasnije pušteni.

DPS: Đukanović nije napustio Crnu Goru

Premijer Milo Đukanović nije napustio Crnu Goru i jedan od čelnika oporbenog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nije govorio istinu, priopćeno je u nedjelju navečer iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Mandić je ranije, tijekom velikog oporbenog prosvjeda u središtu Podgorice, kazao da je "Đukanović u nedjelju navečer zrakoplovom napustio Crnu Goru", ne precizirajući u kojem smjeru i zbog čega.

"Andrija Mandić laže da je premijer Đukanović napustio Crnu Goru. Mandić je svoje pristaše i ukupnu javnost slagao u trenutku kada je premijer Đukanović presjedavao sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost Crne Gore, koja se održavala svega 500 metara od trga na kojemu je Mandić pokušao proširiti svoju laž", kazali su iz DPS-a.

Vijeće za nacionalnu sigurnost ocijenilo je da je "tijekom prosvjeda, a osobito nakon zabrane njegovog održavanja, u postupcima organizatora i sudionika tih događaja bilo više aktivnosti koje su ugrožavale ustavni poredak, stabilnost države i sigurnost građana".