NITKO NE MOŽE STATI NA KRAJ

Policija u lovu na pijane maloljetnike u kasne sate

16.12.2013 u 14:42

Bionic
Reading

Desetak dana nakon što je MUP u vrgoračkim školama održao predavanje o štetnosti alkohola kod maloljetnika, u okviru nacionalnog programa Zdrav za 5, kojeg policija provodi zajedno s Ministarstvom zdravlja, policijski službenici obavili su nadzor ugostiteljskih objekata na području Vrgorca

Tijekom obilaska kafića zatekli su četiri maloljetnika u konzumaciji alkohola. Trojica 15-godišnjaka i jedan 16-godišnjaka, privedeni su u policiju zbog alkoholiziranosti, te je utvrđeno da su 15 godišnjaci bili iza 23 sata sami bez pratnje roditelja u kafićima.

O alkoholiziranim maloljetnicima obaviješteni su njihovi roditelji, a zbog usluživanja maloljetnika alkoholom, protiv djelatnika i odgovorne osobe su podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom sudu.

O cijelom slučaju pijanih maloljetnika obaviješten je Centar za socijalnu skrb, a sva MUP-ova nastojanja da edukacijom upozore maloljetnike da ne konzumiraju alkohol nisu urodila plodom, a da će ova loša navika uhvatila maha govori i podatak da lokalni župnik fra Ivica Omazić već drugi put tijekom nedjeljne mise proziva policiju i ugostitelje da se pozabave problemom alkohola kod maloljetnika.