GAĐANJE HRANOM

Policija pronašla čovjeka koji je napao Pupovca na Dolcu

03.10.2018 u 19:35

Bionic
Reading

Zagrebačka policija priopćila je da je pronašla muškarca koji je u petak na Dolcu gađao Milorada Pupovca hranom

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je osumnjičeni 36-godišnjak 28. rujna 2018. godine, u 14.10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjeg saborskog zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu', stoji u priopćenju.

Članak 6. Zakona kaže da 'tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana!'

Kako doznaje Jutarnji list, za napad na Pupovca osumnjičen je Saša Mučnjak (36), vlasnik ljubičastog BJJ pojasa iz Gračana, koji je svojevremeno bio sparing partner Mirku Filipoviću Cro Copu, a s kojim se razišao još 2011. godine, a nakon toga je otišao "preko bare" i bio i sparing partner Stipi Miočiću, pa je čini se Milorad Pupovac imao sreće što ga je bio gađan hranom, jer bi se puno gore proveo da ga je Mučnjak gađao šakom.