13 već ranije uhićeno

Policija privela još dvojicu muškaraca koji su sudjelovali u neredima nakon nogometne utakmice u Osijeku

03.09.2020 u 11:06

Bionic
Reading

Policijska uprava osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine

Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je identitet još dvije osoba koje su 25. srpnja sudjelovale u neredima nakon odigranog 36. kola HNL između nogometnih klubova NK Osijeka i NK Lokomotiva na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su 24-godiišnji i 43-godišnji hrvatski državljani sa područja Osijeka u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela napad na službenu osobu, izazivanje nereda i oštećenje tuđe stvari. Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.

Policija podjeća da je ranijim provedenim izvidima jedna osoba prekršajno procesuirana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je za trinaest osoba utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela izazivanje nereda, napad na službenu osobu i uništenje tuđe stvari. Policijski službenici Policijske uprave osječke-baranjske i dalje nastavljanju s kriminalističkim istraživanjem i utvrđivanja identiteta svih sudionika te procesuiranje istih zbog njihove kaznene ili prekršajne odgovornosti.