ŽIGOSANJE DJEVOJČICE

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv 15-godišnjaka

08.02.2019 u 10:52

Bionic
Reading

Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede

"Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu ozljedu. Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede", priopćeno je u petak iz Policijske uprave zadarske.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Žigosana učenica u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX