ugrožavanje sigurnosti

Policija otkrila koliko iznosi kazna za vožnju zaustavnim trakom autoceste

14.08.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Karlovačka Policijska uprava upozorila je u ponedjeljak da se vožnja zaustavnom trakom na autocestama kažnjava sa 260 eura i jednim negativnim bodom, te pozvala vozače da za vožnju koriste predviđene prometne trake i ne ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu

Jedan od sankcioniranih prekršitelja je i 46-godišnji ukrajinski profesionalni vozač koji se autobusom vozio po zaustavnoj traci koja je namijenjena za vozila u nuždi, tj. za vozila u kvaru.

S ciljem da se spriječe usporavanja i otežavanja prometnih tokova, te uoče vozila koja grubo krše prometne propise, policiji na terenu pomažu policijski službenici Ravnateljstva policije i to nadzorom prometa iz zraka, iz službenog helikoptera. O svim indikatorima sigurnosti izvještavaju promptno policijske službenike na autocesti, odnosno policijske službenike motocikliste.

Od početka turističke sezone policijski službenici prometne policije PU utvrdili su 24 prekršaja vezanih uz vozače koji su prometovali ili samo pretjecali trakom koja je namijenjena za zaustavljanje vozila u nuždi ili u kvaru, i tako ugrožavali i svoju i tuđu sigurnost.

Neki od njih su to činili i proteklog vikenda i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kažnjeni sa 260 eura novčane kazne i sa jednim negativnim prekršajnim bodom, priopćeno je.