ŠTITI OBITELJ OD MEDIJA

Policija blokirala prilaz kući Bilićevih

28.11.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Na mjestu pronalaska dijela ljudskog kostura u Modrušu jutros je nastavljen jučer započeti očevid i daljnje kriminalističko istraživanje slučaja, do 11 sati nisu bili pronađeni ostali dijelovi posmrtnih ostataka, a u županijskom državnom odvjetništvu rezultate DNK analize očekuju za dva ili tri dana. Pristup obiteljskoj kući Bilićevih blokirala je policija, jer obitelj želi izbjeći medijsko mrcvarenje

U pretragu prostora uz državnu cestu D 23 uključena je i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i psi tragači.

Županijska državna odvjetnica Gordana Križanić rekla je jutros za Hinu da se radi o ljudskim ostacima koji su poslani u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb s nalogom za dvije radnje, obdukciju i DNK analizu. 'Pregledat ćemo šire mjesto događaja u cilju pronalaska bilo kakvih tragova, odnosno nekih stvari ključnih za rasvjetljavanje svih okolnosti vezanih uz pronađene ljudske ostatke', kazala je Križanić.

Na pitanje dovodi li ŽDO pronađene ljudske ostatke u vezu s nestalom Drnišankom Antoniom Bilić, Križanić je odgovorila da mediji preuranjeno naglašavaju tu mogućnost, ali da će se analiza DNK provesti, te 'ćemo za dva ili tri dana znati odgovor na to pitanje'.

Od zamjenika županijske državne odvjetnice Mladena Krajačića doznaje se da se pretražuje prostor uz državnu cestu D 23, ali da do 11 sati još nisu bili pronađeni ostali dijelovi posmrtnih ostataka.

'Očito je da je tijelo, čiju identifikaciju istražujemo DNK analizom, ovdje ležalo dugo vremena, te je moguće da su dijelovi tijela razneseni u šumoviti dio. Zato smo angažirali i HGSS i potražne pse', kazao je Hini Krajačić.

Na pitanje jesu li pronađeni neki drugi tragovi i dokazi, Krajačić je odgovorio 'ne mnogo, ali detaljna pretraga i dalje traje, pa je moguće da za danjeg svijetla bude boljih rezultata nego sinoć'.

Karlovačka Policijska uprava (PU) u jutrošnjem priopćenju je kratko izvijestila da je jutros nastavljen očevid i kriminalističko istraživanje a koje je počelo nakon dojave građana.

Glasnogovornica PU Andreja Lenard rekla je Hini da nitko pa ni novinari ne mogu prići širem mjestu događaja jer je policija procijenila da je potreban širok perimetar, odnosno vanjski rub prostora oko štićenog prostora.

'Policija osigurava prostor, kao i prilikom svakog očevida, da bi se mogli prikupiti dokazi. U konkretnom slučaju još se traže materijali za daljnje kriminalističko istraživanje, odnosno bilo kakvi tragovi koji bi olakšali istragu', kazala je Lenard.

U medijima se nagađa da je pronađeno tijelo Antonije Bilić, jer je jedan od ključnih tragova potrage za njom bio signal njezinog mobitela zabilježen u Modrušu, ali i telefonski poziv oca Dragana Paravinje 7. lipnja, baš u vrijeme koje omogućava uz druge nedvojbeno utvrđene činjenice na sudu, da se locira mjesto i vrijeme kada je i gdje je Paravinja mogao činiti ili prikrivati već učinjene kriminalne radnje nad maloljetnom djevojkom.

Na vijest o pronalasku kostiju kod Josipdola tužno je u Drnišu i Kričkama. Frane Bilić, jedini očevidac Antonijinog ulaska u Paravinjin kamion dao je izjavu na mostu u Drnišu, a put prema kući obitelji Billić u Bilicima blokirala je policija, jer obitelj ne želi da ih mediji smetaju.