stigao nalog eppo-a

Policija banula na vrata Braće Pivac i Vajde: Evo na što sumnjaju, u pitanju su milijuni

14.06.2024 u 06:45

Bionic
Reading

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), policija je jutros započela pretragu prostorija vodeće hrvatske kompanije za uzgoj i preradu mesnih proizvoda, Braća Pivac, kao i tvrtke Vajda d.d. koja je dio konzorcija Pivac, piše jutros Jutarnji

Cilj pretrage bio je prikupljanje dokumentacije vezane uz poticaje isplaćivane Vajdi iz europskih fondova. Istražitelji sumnjaju na moguću pronevjeru dijela sredstava, ali ostaje za vidjeti hoće li te sumnje biti potvrđene, piše Jutarnji koji navodi da su pretrage obuhvatile poslovne prostore obje povezane tvrtke te domove nekoliko njihovih čelnih osoba, ali danas nije bilo uhićenja među potencijalnim osumnjičenicima.

Iz tvrtke Vajde iz Čakovca, koja je pod istragom Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), priopćili su u četvrtak kako su upoznati s aktivnostima koje provode nadležna tijela i surađuju s institucijama, poručivši kako im je u interesu da se utvrdi činjenično stanje.

"Upoznati smo s aktivnostima koje provode nadležna tijela, dosad smo aktivno sudjelovali u komunikaciji te ćemo i dalje postupati kao i obično - u skladu s važećim zakonima", stoji u priopćenju.

"Surađujemo sa svim relevantnim institucijama te ćemo predočiti svu traženu dokumentaciju. U interesu Društva je da se čim prije utvrdi činjenično stanje", dodaje se. (Hina)