MINISTRU SE DRMA FOTELJA

Polančec više nema zaštitu premijerke?

damir polančec

damir polančec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

USKOK je zatražio da se za sve osumnjičenike iz afere Podravka odredi mjera istražnog zatvora. Kao razloge su naveli moguće utjecanje na svjedoke ili uništavanje dokaza, odnosno dokumentacije koja bi ih mogla inkriminirati

Polančec izgubio naklonost premijerke

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ima odriješene ruke, ovisno o dokazima kojima raspolaže, privesti ili samo ispitati potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zbog afere Podravka, piše Večernji.hr Polančecovi kolege u Vladi tvrde kako Bajić nema nijedan dokaz da je potpredsjednik Vlade bio izravno umiješan u aferu Podravka. Najviše što mu se u ovom trenutku može prišiti, kaže jedan ministar, jest činjenica da je za plan morao znati. Neformalno odobrenje Bajić je dobio od same premijerke Jadranke Kosor, koja svog potpredsjednika neće ni na koji način braniti, saznaje Večernjak.

Odvjetnik Veljko Miljević rekao je da je takav zahtjev apsurdan, jer policija već dva mjeseca istražuje cijeli slučaj. USKOK je završio s obradom Mladinića i Horvata, zbog toga su odvjetnici osmnjičenih predložili čak osam drugih načina koji se mogu odrediti osumnjičenicima umjesto istražnog zatvora. Jedna od takvih opcija je i kućni pritvor, ali nitko ne vjeruje u to da će se njihov prijedlog i uvažiti, piše Jutarnji.hr

'Ne živimo u iluzijama. Odluka će ipak najvjerojatnije biti istražni zatvor', rekao je odvjetnik Veljko Miljević.

Nakon što su sinoć u USKOK-u ispitana četvorica bivših i sadašnjih čelnika Podravke, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović, jutros su ondje u zatamnjenim policijskim kombijima dovedeni i Mladinić te Horvat.

Posljednja dvojica odmah nakon ispitivanja prevezena su natrag na policiju, a sada su svi pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda koji odlučuje o njihovu eventualnom pritvoru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi