DRŽAVNA MATURA

Polaganje odgođenog testa iz hrvatskog jezika 28. lipnja

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 19.06.2017 19:41
  • Objavljeno 19.06.2017 u 19:41
matura

matura

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Odgođeni Ispit iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina), koji je trebao biti održan u utorak, 20. lipnja, provest će se u srijedu, 28. lipnja u 14 sati, izvijestio je u ponedjeljak popodne Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

 Polaganje dijela ispita iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi, odnosno testa na A i B razini, koji su učenici trebali pisati u utorak,  NCVVO je odgodio jer je u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita.

 Na rasporedu polaganja državne mature u ponedjeljak je bilo pisanje eseja iz hrvatskog jezika na obje razine, no u jednoj splitskoj školi zabunom je pristupnicima umjesto ispitnoga materijala za esej podijeljen ispitni materijal za test iz hrvatskoga jezika, koji se trebao posati u utorak u 9 sati.

 NCVVO je ocijenio da je time kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini te je donio Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini, a u poslijepodnevnim satima na svojim je web stranicama objavio da će se odgođeni ispit provesti u srijedu, 28. lipnja, u 14 sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • kriknaglas

    19.06.2017 22:55

    Kad su ovako nesposobni za iti podijeliti testove, tko će ih biti sposoban vrednovati...?!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi