DOBIO BATINE

Pokušao platiti piće krivotvorenom novčanicom

19.08.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Dvojica tinejdžera s područja Pleternice odlučila su si podebljati džeparac uz pomoć računala i pisača, no kućna radinost maloljetnih poduzetnika ubrzo je otkrivena

Zaradili su kaznene prijave, a jedan od njih 'popio' je i batine te ga je tako igra s bezvrijednim novčanicama skupo stajala. Kako doznajemo u PU požeško-slavonskoj, 16-godišnjak je u nedjelju i ponedjeljak, 15. i 16. kolovoza, pomoću osobnog računala izradio 20 komada krivotvorenih novčanica, 11 u apoenima od 100 kuna i devet u apoenima od 20 kuna. Lažne novčanice potom je dao dvojici svojih prijatelja, 15-godišnjaku i 16-godišnjaku, koji su njima plaćali piće u kafićima i robu u trgovinama na području Pleternice.

Igra s lažnim novčanicama ipak nije dugo potrajala. Već u utorak ujutro, oko 2 sata i 30 minuta, u ugostiteljskom objektu u mjestu Zagrađe 16-godišnjak je 'pao' nakon što je pokušao platiti piće krivotvorenom novčanicom. Konobar je odmah prepoznao krivotvorinu, nakon čega je izbila svađa koja je prerasla u metež u kojem je maloljetnik koji je pokušao platiti krivotvorenim novcem dobio batina.

Iz policije tvrde da je većina krivotvorenih novčanica pronađena i povučena iz opticaja. Maloljetnim počiniteljima slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.