OPREZNO

Pojačan promet na cestama prema moru, za sada bez gužvi i zastoja

04.06.2015 u 08:15

Bionic
Reading

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestama prema moru, no gužvi i zastoja nema, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, posebice na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog radova na riječkoj obilaznici na čvoru Škurinje (do 12. lipnja) zatvoren je vozni trak i dio izlaznog traka u smjeru graničnog prijelaza Rupa te se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Povodom blagdana Tijelova zabrane za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t u četvrtak je od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Na autocesti A1 na čvoru Brinje zatvoren je izlaz u smjeru Zagreba (koristi se čvor Žuta Lokva).

Zbog radova vozi se uz privremenu regulaciju prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac u čvoru Slavonski Brod istok, autocesti A4 Zagreb-Goričan između čvorova Sveta Helena i Komin, kod tunela Hrastovec, te na vijaduktu Dugi Vrh i na Krčkom mostu.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna), a za teretna vozila iznad 7,5 t zatvoren je granični prijelaz Rupa. Zbog radova na graničnom prijelazu Vinjani Donji gdje se proširuje trak za teretna vozila, moguće su gužve.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.