THE DAILY SHOW

Pogledajte Obamu kod komičara Jona Stewarta

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 28.10.2010 11:29
  • Objavljeno 28.10.2010 u 10:55
Barack Obama Jon Stewart Daily Show

Barack Obama Jon Stewart Daily Show

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Američki predsjednik Barack Obama ostao je uglavnom ozbiljan tijekom nastupa u 'The Daily Showu' komičara Jona Stewarta, braneći postignute rezultate svoje administracije, dok ga je domaćin izazivao zbog neostvarene velike promjene koju je obećavao u predizbornoj kampanji 2008. godine

Dok se demokrati bore da zadrže većinu u Kongresu uoči parlamentarnih i lokalnih izbora u utorak, Obama je kazao da je njegova administracija spriječila drugu veliku depresiju, oživjela zapošljavanje u privatnom sektoru i provela povijesnu reformu zdravstva.

'Mi smo učinili jako puno od onoga o čemu smo govorili u kampanji i učinit ćemo još više', rekao je Obama, prvi predsjednik SAD-a koji je gostovao u Stewartovoj emisiji na kablovskom kanalu TV Comedy Central.

Obama je također kazao da se 'još događa puno dobrih stvari, ali su ljudi nezadovoljni'.

Stewart, koji je bio blagonaklon, ali ne i udvornički nastrojen prema gostu, rekao je da je u Obaminoj kandidaturi za predsjednika bilo 'drskosti', dok su neki od njegovih zakona 'bojažljivi', ističući da zakon o reformi zdravstva prve promjene donosi 2014.

Obama je kazao da voli njegov 'show', ali se ne slaže s tom ocjenom o bojažljivosti donesenih zakona, posebno onoga o zdravstvenoj skrbi.

Objasnio je da su od 60-ih godina svi zakoni koji su proširivali socijalna prava u SAD-u, poput zakona o socijalnoj skrbi i građanskim pravima crnaca, doneseni kao 'okviri za napredovanje', da bi postupno postali stupovima društvenog poretka, što očekuje i za reformu zdravstva.

Stewart ga je pitao i što je ostalo od njegova slogana 'Da, mi možemo!', interpretirajući ga kao: 'Da, mi možemo... ali'.

Obama je spremno odgovorio: 'Da, možemo, ali to se neće dogoditi preko noći.'

Neuobičajeni intervju sa Stewartom dio je Obaminih nastojanja da dopre do mlađih birača koji su bili ključni za njegovu kampanju 2008, ali su prilično nezainteresirani za kongresne izbore 2. studenoga.

'Daily Show' u prosjeku gleda 1,1 milijun gledatelja u dobi između 18 i 49 godina, prema agenciji Nielsen koja prati gledanost TV programa.

Obama u Daily Showu Jona Stewarta

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi