veliki interes za službu

MORH zapošljava nove vojnike i ove godine, pogledajte koliko

08.02.2018 u 13:59

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak usvojila plan zapošljavanja u Oružanim snagama RH za 2018. godinu koji predviđa prijam 1409 osoba, od čega će s tržišta rada biti primljeno 836 osoba, dok su preostalih 573 već u obrambenom sustavu i njima se mijenja kategorija unutar vojnog osoblja

Plan zapošljavanja na sjednici Vlade je obrazložio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević naglasivši da će postupak prijema i odabira osoblja u djelatnu vojnu službu poboljšati dobnu i obrazovnu strukturu osoblja.

'Čovjek je najvrijedniji dio sustava i središte razvoja i nadogradnje pobjedničke Hrvatske vojske. Poduzete mjere za vraćanje dostojanstva vojnog poziva rezultirale su povećanim interesom za pristup u Hrvatsku vojsku', rekao je ministar Krstičević.

  • +19
Hrvatska vojska Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Podsjetio je kako je u pripremi drugo čitanje izmjena i dopuna Zakona o službi u Oružanim snagama RH kojima je temeljni cilj podići standard i uvjete života i rada vojnika, dočasnika i časnika, službenika i namještenika.

'Usvajanjem zakona i kroz provedbu ovoga plana vojnici, odnosno mornari sklapat će prvi ugovor na određeno vrijeme na dvije godine, a drugi ugovor na neodređeno vrijeme.

Predloženim rješenjem postiže se sigurnost zaposlenja i mogućnost životnog planiranja, zaključio je ministar obrane Damir Krstičević.