'ovo diže moral'

Pogledajte kakva je grdosija uplovila u New York: Stigla ploveća bolnica s tisuću kreveta

30.03.2020 u 18:42

Bionic
Reading

Ploveća vojna bolnica s 1000 kreveta, USNS Comfort, stigla je u ponedjeljak ujutro u New York gdje će olakšati pritisak na bolnice zbog priljeva oboljelih od koronavirusa

Brod sa 1200 liječnika i ostalog osoblja te dvanaest 12 operacijih dvorana primat će na intenzivnu njegu bolesnike koji nisu zahvaćeni virusom, kako bi omogućili bolnicama da se koncentriraju na Covid-19.

Gradonačelnik Bill de Blasio pozdravio je dolazak borda koji je bio predviđen za 18.ožujka.

"Činjenica da je mornarica ovdje, da je vojska ovdje da pomogne New Yorku u trenutku kada to treba našem gradu je jako važna", izjavio je na CNN-u dok je brod uplovljavao u luku na Manhattanu.

"Stanovnicima koji su puno toga proživjeli posljednjih tjedana to podiže moral. Sve nas je ganulo, trebamo pomoć", dodao je.

New York, epicentar epidemije u Sjedinjenim Državama s više od 33.000 oboljelih i 776 umrlih prema posljednjim podacima sveučilišta Johns Hopkins, treba također u ponedjeljak otvoriti hitnu bolnicu u konferencijskom centru Javits Center s kapacitetom od 2900 kreveta.

  • +13
USNS Comfort Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Još četiri medicinska centra u gradu su dobila dozvolu za primanje bolesnika kako bi rasteretili posljednjih dana prepune bolnice.

Sjedinjene Države su zemlja s najviše potvrđenih slučajeva, više od 143.000 te 2500 umrlih, pokazuju podaci sveučilišta Johns Hopkins.