LAŽNA POTVRDA

Poginuo u prometnoj, a ne u Oluji, obitelji tri milijuna kuna

Bionic
Reading

Protiv 54-godišnjeg Splićanina, djelatnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je kao nekadašnji zapovjednik postrojbe Ministarstva obrane zlouporabio položaj i ovlasti čime je državni proračun oštećen za oko tri milijuna kuna, navodi se u današnjem izviješću iz šibenske policije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je Splićanin u svojstvu zapovjednika postrojbe Ministarstva obrane, koristeći svoj položaj, izdao i potpisao neosnovanu potvrdu o pogibelji pripadnika tog ministarstva.

Iako mu je bilo poznato da je muškarac stradao u prometnoj nesreći izvan dužnosti, Splićanin je izdao potvrdu o njegovom stradavanju za vrijeme dužnosti u MORH-ovoj postrojbi, a kako bi temeljem toga njegova obitelj ostvarila prava.

Koristeći razna prava koja država osigurava obiteljima poginulih branitelja, obitelj stradalog je oštetila državni proračun u vrijednosti od najmanje utvrđenih 2,9 milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je Splićanin otprije poznat policiji, te da je radi svog kriminalnog djelovanja dobio nečastan otpust iz HVO-a.

Jutarnji list navodi kako je B.B. iz Karlobaga stradao 20 dana nakon vojno-redarstvene akcije Oluja u prometnoj nesreći te da nije bio na dužnosti. Njegova udovica i djeca na temelju lažne potvrde dobile su stan te materijalna sredstva. Njegova supruga M.B. je HDZ-ova predsjednica Općinskog vijeća u Karlobagu.