prespavali u vikendici

[FOTO] Tragedija kod Bjelovara: Dva mladića poginula u požaru nakon tuluma, jedan od njih se mijenjao za smjenu

06.06.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Dvije osobe smrtno su stradale u požaru koji je u noći sa subote na nedjelju zahvatio vikendicu u okolici Bjelovara, priopćila je u nedjelju bjelovarsko-bilogorska policija.

Do požara je došlo tijekom noći u vikendici u prigradskom naselju Purićani.

Dojavu o požaru u vikend naselju u Puričanima Policijska uprava je zaprimila od Centra 112 jutros u 05.13 sati.

Požar su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Bjelovara pri čemu su u vikendici pronašli dvije mrtve osobe, priopćila je bjelovarsko-bilogorske PU.

  • +8
Požar u vikendici kod Bjelovara Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i policijskih službenika ove policijske uprave.

Očevidom je utvrđeno da je isključen tehnički uzrok nastanka ovog požara dok će se daljnjim vještačenjem utvrditi centar i uzrok požara.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru u utorak, 08. lipnja, obavit će se obdukcija nad tijelima stradalih osoba kao i njihova identifikacija, te se poduzimaju i ostale potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja.

Mediji neslužbeno navode da su u požaru smrtno stradala dvojica mladića. Kako doznaje mojportal.hr, stradali mladići bili su dugogodišnji prijatelji koji su zajedno pohađali Turističko-ugostiteljsku prehrambenu školu u Bjelovaru. Osim toga, radili su u istoj tvrtki, Bjelinu. Neslužbeno se doznaje kako se jedan od smrtno stradalih mladića mijenjao za smjenu kako bi mogao doći na feštu u Puričane.

Na druženju u Puričanima je, osim njih dvojice, bilo još desetak ljudi, koji su se po završetku tuluma uputili svojim kućama. Dvojica tragično stradalih prijatelja imali su namjeru prespavati u vikendici i ujutro sve počistiti.