obiteljsko nasljedstvo

Poduzetnik osumnjičen da je prao novac za šefa Janafa: ‘U torbi sam nosio bolesnog mačka, a ne Kovačevićev novac’

05.10.2020 u 23:39

Bionic
Reading

Poduzetnik Goran Puklin, osumnjičen da je skrivao milijune Dragana Kovačevića, istražiteljima je izjavio kako gotovina koja je kod njega pronađena nije ilegalna zarada bivšeg šefa Janafa, piše Telegram

“To je moje nasljedstvo i moja vlastita primanja”, tvrdi Puklin, inače suprug zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

Iako je istražiteljima predočio i potvrde iz kojih proizlazi da je u pitanju njegov obiteljski novac, Puklin je ipak obuhvaćen krakom istrage za pranje novca u aferi Janaf. Na teret mu se stavlja da je u vlastitom stanu sakrio 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka koji u svari pripadaju Draganu Kovačeviću. Ukupno se radi o 4,5 milijuna kuna.

Novac je, tvrdi USKOK, iznijet 16. rujna iz ‘Kluba’ u Slovenskoj ulici 9, te predan Puklinu. On ga je pak, sumnja se, sakrio u vlastitom domu.

Prema informacijama do kojih je došao Telegram radilo se o novčanicama pakiranima u više različitih koverti. Na nekima od njih napisano je i odakle novac potječe, te kome je bio namijenjen, zbog čega će Puklinova obrana u nastavku istrage tražiti grafološko vještačenje.

Da je u svoj stan odnio Kovačevićev novac istražitelji su zaključili jer su 16. rujna snimili Puklina kako u stan ulazi s torbom u rukama. To je, međutim, kako doznaje Telegram, bio mačak, kućni ljubimac obitelji Puklin, kojeg je poduzetnik nosio k veterinaru.

  • +4
Dragan Kovačević na pretresu stana Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog suprugovih kontakata s Kovačevićem ispitana je i sama zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin. I ona je potvrdila da su u stanu imali određeni iznos gotovine, te da je njezin suprug značajnu svotu dobio kao nasljedstvo od svog tetka i tetke.