ISKLJUČEN IZ HDZ-A

Podignuta optužnica protiv solinskog vijećnika zbog premlaćivanja supruge

19.05.2020 u 17:32

Bionic
Reading

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv sada već bivšeg 40-godišnjeg HDZ-ovca i još uvijek aktualnog 'nezavisnog' gradskog vijećnika u Solinu te bivšeg zapovjednika DVD-a Vranjic i to zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede svojoj supruzi te zbog dva kaznena djela povrede djetetovih prava, piše Slobodna Dalmacija

Muškarac je bio u istražnom zatvoru odakle je izašao prije nekoliko dana iako je ODO tražilo produljenje zbog opasnosti od ponavljanja djela. No, izvanraspravno vijeće je odlučilo pustiti ga na slobodu i istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza - javljanje policiji, zabranu približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom te udaljenje iz njihovog doma.

Tereti ga se da je 15. travnja u njihovom stanu, nakon verbalne prepirke sa suprugom koja je sjedila na trosjedu, popeo na trosjed i počeo je udarati nogama po cijelom tijelu. Znao je pri tom, stoji u optužnici, da se dvoje maloljetne djece nalazi u susjednoj sobi i da su budni, a od siline udaraca nesretna se žena zgrčila i pokrila glavu rukama. Slomio joj je jedno rebro i nanio više velikih krvnih podljeva po glavi, prsnom košu i nadlaktici.

Kad je vidio da njegova žrtva počinje hroptati, prepao se da će žena umrijeti pa je rekao da će nazvati Hitnu pomoć što je i napravio, ali je pretučenoj supruzi naredio da im kaže da je pala niz stepenice, piše Slobodna Dalmacija.