SARAJEVO

Pod teretom snijega urušio se krov olimpijske Skenderije

12.02.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Pod teretom debelog snježnog pokrivača urušio se krov Ledene dvorane Kulturno-sportskog centra Skenderija u središtu Sarajeva i samo zahvaljujući tome što je bio neradni dan, izbjegnute su ljudske žrtve, izvijestili su mediji u BiH

Nešto iza 15 sati uz snažan prasak, koji se čuo u užoj okolici, urušilo se krovište Skenderije, potvrdio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova županije Sarajevo Irfan Nefić.

Po njegovim riječima, nisu zabilježene ljudske žrtve, a na mjesto nesreće izišle su ekipe policije i hitne pomoći te ostalih službi, no nije bilo potrebe za intervencijama.

Materijalna šteta je ogromna, na pojedinim mjestima je propao i pod koji se urušio u garažu koja se nalazi ispod ove dvorane u kojoj su se tijekom 1984. godine za vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu održavala natjecanja u umjetničkom klizanju i hokeju na ledu.

Urušavanje krova Ledene dvorane izazvalo je veliku materijalnu štetu i na obližnjim poslovnim prostorima. Glavni direktor Kulturno sportskog centra Skenderije Hajriz Bečirević rekao je da je do obrušavanja krova došlo i zbog ratnih oštećenja koja nisu sanirana, te snježnih nanosa.