šteta od poplave

Počele pripreme na sanaciji ulegnute ceste na Rakovcu u Karlovcu

23.05.2023 u 17:24

Bionic
Reading

Na Rakovcu u Karlovcu u utorak su počeli pripremni radovi na uklanjanju dijela nogostupa, radovi na dodatnoj zaštiti stambene zgrade počet će "nakon što budu izgrađeni za to nužni građevinski elementi", a zatim će se sanirati cesta ulegnuta prošlog tjedna zbog poplava.

Izvijestio je to Grad Karlovac, ističući da je riječ o iznimno zahtjevnom projektu na kojemu sudjeluje više izvođača radova i stručnjaka "iz različitih područja" kako bi se obavili svi potrebni radovi i zgrada zaštitila u najkraćemu mogućem roku i kako bi se izbjegla dodatna oštećenja dok traje sanacija.

Istaknuto je da je riječ o iznimno zahtjevnim radovima kakvi se u Karlovcu izvode prvi put.

Gradska uprava izvijestila je da će, nakon uklanjanja završnog sloja na dijelu nogostupa, trebati dodatno ispitati instalacije ugrađene u nj, a zatim će se pijeskom nasuti taj dio te ugraditi piloti i naglavne grede na zgradu, "što je najbrži i najsigurniji način osiguranja stabilnosti i zaštite zgrade za trajanja radova na sanaciji instalacija u trupu prometnice, a potom i prometnice same".

Oko mjesta na kojemu traju radovi, kako je rečeno, bit će postavljena dodatna, viša i čvršća ograda radi sigurnosti građana.