TRAŽE SE PROMATRAČI

Počela bitka za svaki glas na referendumu

19.11.2013 u 16:49

Bionic
Reading

Budući da se dan referenduma o izmjeni Ustava na inicijativu udruge U ime obitelji približio na svega desetak dana, bitka za svaki glas razmahala se. Tako je danas zadnji dan da se podupiratelji/ce udruge Glas roditelja za djecu jave na 'dužnost' promatrača na predstojećem referendumu 1. prosinca

Oni koji su 'ZA' izmjenu Ustava, a 1. prosinca žele na biračkim mjestima biti u funkciji s odgovornošću promatrača koji će paziti na regularnost provođenja referenduma, trebaju na e-mail adresu tajnistvo@udruga-grozd.hr poslati svoje podatke.

'Budući da će referenduma ipak biti i kako se on približava, tako oni koji se boje da će pobijediti opcija za brak i obitelj dižu sve žešću hajku – od velikog dijela medija koji više i ne hine nepristranost, već su otvoreno i aktivistički stali na stranu 'protiv', pa do udruga poput GONG-a koje su bogato financirane iz državnog proračuna, a pokazalo se da nisu ni nepristrane niti nevladine, i svakako do vladajućih političara koji su uprli sve snage da onemoguće osnove demokracije u Hrvatskoj.


U takvoj neravnopravnoj situaciji želimo osigurati da ne dođe do manipulacija u provedbi referenduma, Stoga vas molimo da date svoj doprinos pravilnom provođenju referenduma!' stoji u pozivu udruge Grozd svima koji podržavaju i ovu inicijativu smatraju ispravnom.

U e-mailu kojim se zainteresirani mogu prijaviti kao promatrači, a koji se može poslati do 19. studenoga, potrebno je upisati ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona te županiju u kojoj osoba želi biti promatrač. Inicijativa U ime obitelji predati će te podatke DIP-u kako bi dobili dozvolu da budu promatrači. Iz Grozda pozivaju i one 'koji još nisu sigurni koliko će, i hoće li uopće moći odvojiti vrijeme za promatranje izbora, svejedno pošalju svoje podatke kako bi ih DIP stavio na listu promatrača pa će se – kasnije sa županijskim koordinatorom dogovoriti kada će biti na biračkom mjestu'.

Da se iz ovoga poziva zaista može iščitati kako se radi o 'bitci za svaki glas', najzornije govori i rečenica – 'Pitajte i svoje ukućane i prijatelje žele li biti promatrači pa javite i njihove podatke'. Na svakom biračkom mjestu udruga Grozd planira imati po dva svoja promatrača, jednog prijepodne, a drugog poslijepodne.

Također, udruga je reagirala i na pismo ministra Jovanovića ravnateljima škola u kojemu stoji da se vezano uz referendum učenicima ne smije nametati tuđi svjetonazor. 'Ako netko od vas zna za primjere gdje su u školama gostovale udruge koje promiču 'dozvoljeni', ministrov svjetonazor, poput Iskoraka, Kontre, CESI-a, LORI, Foruma za slobodu odgoja ili nekih drugih (za neke od takvih slučajeva već znamo), molimo da nam to javite', stoji u zaključku poziva iz udruge Grozd.