ZUBOVIĆ O POVRATKU SANADERA

'Pljeskao sam Sanaderu zbog odgoja'

24.10.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Iako su od Sanaderove prisege u Saboru prošla dva dana, i dalje se ne stišavaju reakcije na HDZ-ovo ponašanje u sabornici i način na koji su dočekali svog bivšeg stranačkog vođu

HDZ-ovac Mario Zubović bio je jedan od rijetkih zastupnika koji su u petak zapljeskali nakon što je Ivo Sanader položio prisegu za saborskog zastupnika. Iako je običaj da se svaka prisega poprati pljeskom, ovaj put to nije učinila oporba, ali ni HDZ.

Zubović je bio jedan od dvoje ili troje HDZ-ovaca koji su se u tom trenutku 'oteli stranačkoj kontroli', a na ponašanje svojih kolega iz HDZ-a nije trošio puno riječi.

'Nisam razmišljao o njihovom ponašanju, nego sam vodio računa o svom ponašanju i mislim da je korektno da se svakom zastupniku zaplješće. Čega su se neki bojali, treba njih pitati. Zbog svog odgoja tako sam postupio', rekao je Zubović za Novi list.

Mnoge je u sabornici iznenadilo i ponašanje saborskog šefa Luke Bebića koji se upustio u otvoreni sukob sa svojom strankom, odbivši HDZ-ovu ideju razmještaja zastupnika.

Bebić se ponio kao pravi predsjednik Sabora, kao pravi gospodin. Ne smije se ići silom i vrijeđanjem', prokomentirao je Zubović

Iako se u kuloarima moglo čuti da su se HDZ-ovci u sabornici ponijeli kao djeca u vrtiću te da im je bitnije gdje će tko sjediti nego stanje u državi, HDZ-ovca Krunoslava Markovinovića to očito nije zasmetalo.

'Zastupnici odrade sve što je neophodno, ali kao i u svim parlamentima svijeta, uvijek ima malo igrokaza', zaključio je Markovinović

Razmještanje Sanadera po Saboru