državna firma

Pleter izgubio posao pripreme obroka na potresom pogođenom području

09.02.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Državna tvrtka Pleter nakon godinu dana izgubila je posao pripreme i dostave obroka za potrebe stanovništva na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Pleter je to, s izuzetkom sisačkog područja, nekoliko tjedana nakon potresa preuzeo od volontera te nastavio raditi bez natječaja sve do jeseni kada organizaciju dostave obroka preuzima Sisačko-moslavačka županija

Županija raspisuje natječaj i Pleter biva najpovoljniji u dvije grupe, za Petrinju i Glinu, dok sisačko područje nastavlja pokrivati Gastro akademija iz Garešnice, piše Večernji list.

Županija je sada raspisala natječaj za pripremu i dostavu obroka za sljedećih sedam mjeseci, a Pleterova ponuda nije najpovoljnija ni u jednoj grupi. Tako će od sada obroke pripremati za Petrinju s Majurom i sisačko područje Adria grupa iz Zagreba, dok je za šire glinsko područje najpovoljnija ponuda Top termi Topusko, koje su u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije.

Procjena troška dostave obroke stradalima u potresu u idućih sedam mjeseci bila je 12,718 milijuna kuna, s PDV-om, dok konačne ponude zbrojene iznose 10,507 milijuna kuna. Od toga 5,156 milijuna otpada na šire glinsko područje, gdje će od sada obroke dostavljati Top terme.