BLAŽI REŽIM

Plenković objavio gdje je od idućeg tjedna dopuštena svinjokolja

15.12.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je da nastupa blaži režim za svinjogojce, najavljujući da će biti dopuštena svinjokolja na objektima za vlastite potrebe i trgovina svježim mesom

“Jutros sam razgovarao s povjerenicom o poduzetim mjerama u suzbijanju afričke svinjske kuge. Danas je Stalni odbor Europske komisije donio pozitivnu odluku za Hrvatsku kojom se omogućuju regionalizacija i uvođenje novih zona, odnosno blaži režim za naše svinjogojce”, naveo je Plenković na Twitteru.

“Odluka stupa na snagu idući tjedan! Čestitam Mariji Vučković, veterinarskoj struci, nadležnim službama i svinjogojcima, koji su propisivanjem i pridržavanjem mjera pridonijeli suzbijanju afričke svinjske kuge i očuvanju svinjogojske proizvodnje i tradicije u Hrvatskoj”, piše premijer.

  • +17
Kutina: Svinjogojci se traktorima okupili na prometnici Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

“Bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštivanje biosigurnosnih i drugih uvjeta. Osim zoniranja Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županiju, nova zona i prije roka proširena je na Osječko-baranjsku županiju”, objavio je.