upalili traktore

Konačno je završen prosvjed seljaka, Pokrovac: Uspjeli smo!

07.12.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Velik broj seljaka na graničnom prijelazu Županja upalio je traktore i spremaju se na povlačenje

Tomislav Pokrovac ranije u četvrtak je najavio da će Stožer za obranu hrvatskog sela donijeti odluku kada dobije zaključke sastanka Ministarstva poljoprivrede. S traktora je na prosvjednom punktu kod graničnog prijelaza Županja pročitan dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom poljoprivrede, koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika, javlja N1.

'Što se tiče klanja, odnosno eutanazije zdravih svinja, toga više nema', rekao je Pokrovac te dodao: 'Mogu reći da je hrvatski narod uspio i napravio dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio.'

Dodao je kako će za sedam dana imati novi sastanak u Slavoniji s potpredsjednikom Vlade i ministricom poljoprivrede.

'Možemo biti zadovljni, trebamo otići svojim kućama. Ovaj ću tren raspustiti prosvjede u svim županijima. Svi idemo svojim kućama, prirpemiti se za naš blagdan Božić. Svima želim sve najbolje, ova je borba tek počela, nije završila. Imamo puno problema, nova naša tema će biti poljoprivredno zemljište', poručio je Pokrovac.

  • +12
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Duško Pavlik za N1 je rekao da su ostale još tri točke oko kojih se trebaju dogovoriti, a oko ostalih su se uglavnom složili.

'Nećemo otići dok ne dobijemo papir, zapisnik. Ovaj uspjeh nije samo od Duleta, Pokrovca, Bilića, to je uspjeh svih dečki, ne možemo ovo nikom pripisati, samo nama', kaže i dodaje kako bi pobjeda bila da je klanje počelo 15. studenog.

Složio se kako je ministar obrane Ivan Anušić pridonio ovom dogovoru.

'On je naš čovjek, Slavonac, razumije nas', rekao je Pavlik.