stravičan slučaj

[VIDEO/FOTO] Plenković o trostrukom ubojstvu djece u Zagrebu: Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi

27.09.2021 u 19:17

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Plenković se nakon sjednice obratio novinarima

Za sutra u 12 sati je sazvan sastanak s koalicijom. U HDZ-u su popratili i izbore u Njemačkoj.

''Sa zanimanjem ćemo pratiti daljnji razvoj događaja u formiranju buduće koalicije i Vlade, naravno očekujući nastavak vrlo dobrih odnosa'', rekao je Plenković, javlja RTL.

Na novinarsko pitanje, premijer je prokomentirao izvješće Sigurnosne obavještajne agencije i rast ekstremizma u Srbiji.

Andrej Plenković dao izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

''Riječ je o redovitom izvješću SOA-e s kojim je Vlada upoznata. Vodimo računa o njihovim analiziama pri formiranju naše politike. Hrvatska je sigurna zemlja. To se reflektira i na naš međunarodni položaj. Imamo otvorene oči za sve što se zbiva u susjedstvu. Posebno nam je bitno da odnosi sa srpskom manjinom u Hrvatskoj su pitanje koje se riješava u Hrvatskoj. U duhu tolerancije i suživota. Isto tako vodimo računa i o pravima Hrvata što u Srbiji kao manjine, što u Bosni i Hercegovini, kao konstutativnog naroda'', rekao je premijer.

  • +2
Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Plenković je kratko dodao, kada je upitao o tenzijama na Kosovu i Vučićevom ultimatumu: ''Pozivam na zdrav razum. Na deeskalaciju te situacije na granici Srbije i Kosova. Šaljemo poruke smirivanja tenzija''.

  • +4
Plenković na konferenciji o nasilju nad ženama i u obitelji Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika

Govorio je i o ubojstvu troje djece u Zagrebu: "Dozvolite da izrazimo osudu ovog najtežeg zločina koji se dogodio. Takve situacije su strašne, očito da tu, prema podacima koje je Ministarstvo iznijelo, nije bilo ni signala da se nešto događa u obitelji, da će se napraviti nešto što bi iziskivalo reakciju. Vidjet ćemo što se tu stvarno dogodilo. Nisam imao priliku vidjeti detalje o inicijativi da se taj dan proglasi Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad djecom", kaže. 

Istaknuo je da će se zakonskim intervencijama i konkretnim koracima pokušati spriječiti nasilje nad djecom. "Idemo u veliku reformu sustava socijalne skrbi, nekoliko zakona će ići u javno savjetovanje", rekao je.