predsjedništvo hdz-a

Plenković odgovorio oporbi oko porezne reforme: Neka pričekaju još malo s elaboriranjem

02.05.2023 u 20:05

Bionic
Reading

Održana je redovita sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je izjavu dao premijer Andrej Plenković

Plenković je kazao da su se na sjednici osvrnuli na brojne aktualnosti. 'Prije svega smo zahvalili potpredsjedniku Medvedu na organizaciji jučerašnje obljetnice akcije Bljesak. Iskazali smo pijetet, osobito prema hrvatskim braniteljima. Zadovoljni smo i da stopa inflacije pada', rekao je Plenković.

'Razgovarali smo o poreznim rasterećenjima. Ideja je da se ide na rasterećenje najugroženijih', istaknuo je te dodao da su narasli prihodi po županijama.

Osvrnuo se na posjet srpske premijerke Ane Brnabić kao i na posjet Mostaru. 'Jučer smo imali prigodu razgovarati s premijerom Nikšićem. Hrvatska će dogodine biti partner. Od sutra ponovno kreću letovi za Mostar', najavio je premijer.

Na pitanja novinara ponovno je govorio o poreznoj reformi, prenosi Dnevnik.hr. 'Donosimo mjere koje omogućuju svima da se održi kohezija u društvu', rekao je Plenković.

O najavama gradonačelnika da će ukidanjem prireza poskupjeti neke gradske usluge, rekao je da 'opozicijske stranke imaju dva narativa'.

Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Ili će reći da je kakva predizborna aktivnost, a izbori su za godinu i pol dana, a njihova retorika ima predizborni karakter godinu dana unatrag. To je smiješno. Izbori jesu u nekom trenutku. Taj narativ kako će oni kad je riječ o prihodima, ne stoji. Neka pričekaju još malo s elaboriranjem cijele reforme. Ide se za tim da građani to osjete na plaćama, bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo', napomenuo je premijer.

  • +30
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Održat ćemo dijalog sa županima početkom lipnja. Do tada će se sve precizirati. Vjerujem da će na kraju svi podržati one zakonske promjene koje će njima omogućiti veće plaće', kazao je Plenković.