posjet rijeci

Plenković: Brinemo o bitnom, a male greške ćemo rješavati kad mi to hoćemo

22.09.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je posjetio Rijeku te je dao izjave za medije

Na pitanje kad će se rasvijetliti preostala neodgovorena pitanja u plinskoj aferi kaže: 'Sve je isto, kad budemo htjeli', javlja N1.

Odgovarajući na pitanje o Borisu Abramoviću, od jučer bivšem čelniku HROTE-a, a koji je prvi upozorio na viškove plina, kazao je da mu je istekao mandat te da je zato na jučerašnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovan vršitelj dužnosti.

'Ići će natječaj, doći će netko drugi. Odradio je dva mandata', kazao je Plenković. Na pitanje hoće li biti još smjena kazao je 'o tom-potom'. Osvrnuo se i na incident na granici.

'Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. Te njihove (Mostove) ideje ignorirajte', kazao je Plenković. Osvrnuo se i na nasilje nad ženama, za koje kaže da je 'grozan fenomen koji treba spriječiti, iskorijeniti i kazniti'.

  • +6
Ilustrativna galerija/Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Napravit ćemo sve što možemo da se ono spriječi i iskorijeni', dodao je premijer. Istaknuo je da HEP stoji dobro, a što se tiče privatizacije HEP-a, naveo je da je to izmišljeno.

'Brinemo se o velikom i bitnom, a male greške rješavamo kad mi to hoćemo. Država stoji iza HEP-a', dodao je. Ponovio je da su Vladine mjere pomogle građanima i institucijama u energetskoj krizi.

'Tu smo krizu učinili gotovo nevidljivom. Vlada se brine o svemu, a oporba o nekom detalju. Nitko od vas nije dao nikakvo rješenje. Ovi iz ljevice, Možemo i SDP, što su oni radili?!'

'SDP je preko kolega u EP-u orkestrirao europske zastupnike socijalista iz Italije da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vremenu pristupanja u Schengen, a mi smo to spriječili. To je SDP', tvrdi Plenković.

'Oni će nama lijepiti etikete veleizdajnika, a aktivno su radili da Hrvatska ne uđe u Schengen', naveo je premijer.