SINOĆNJI PRIJEM

Plenković na Twitteru objavio fotku s Trumpom i prvom damom

20.09.2017 u 16:31

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitter profilu fotografiju sa sinoćnjeg prijema kod predsjednika SAD-a, u društvu s Donaldom Trumpom i prvom damom Melanijom. Hrvatski premijer, naime, u utorak navečer po lokalnom vremenu sudjelovao je na prijemu koji su za šefove izaslanstava na Općoj skupštini UN-a organizirali američki predsjednik i njegova supruga.

Komentirajući jučerašnji govor Donalda Trumpa na East Riveru, Plenković je ocijenio da je govor bio na crti očekivanja. 

'Što se tiče ovih malo oštrijih tonova, pa oni su bili isto tako očekivani, i prema Sjevernoj Koreji i prema Iranu i prema Venezueli, tu smatram da je izrekao ono što Amerika radi zadnjih dana tako da kad se gleda generalno, rekao bih da je to plod njegovoga stila, ali ništa van okvira koje smo mogli očekivati s obzirom na prvih deset mjeseci njegova mandata', rekao je hrvatski premijer.

Trump je u utorak u svom prvom nastupu pred UN-om je upozorio da će Sjedinjene Države biti primorane 'u potpunosti uništiti' Sjevernu Koreju ako Pyongyang ne odustane od razvoja nuklearnog oružja, napao iranske nuklearne i regionalne ambicije, istaknuo kako je neprihvatljiva kolabirajuća demokracija u Venezueli neprihvatljiva te naglasio prijetnju islamističkih ekstremista.

  • +4
Ujedinjeni narodi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia