sukob oko brigadira

Plenković iz Bruxellesa o Milanoviću: Ova tirada koju smo čuli valjda je zbog juga. Besprizorno, neprimjereno i bezobrazno!

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 21.10.2021 15:33
  • Objavljeno 21.10.2021 u 15:26
Andrej Plenković

Andrej Plenković

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je komentirao sukob oko brigadira Elvisa Burčula

'Rekao sam dečkima ujutro kada sam vodio sina u školu i kćer u vrtić da mi se čini da je jugio u Zagrebu. Kažu stari Dubrovčani da tada nije dobro donositi odluke i vijećati. U zadnjih godinu i pol dana ja osobno niti jedan jedini put nisam sudjelovao nisi sugerirao časnika ili zapovjednika Hrvatske vojske na bilo kojoj razini'.

Ova tirada koju smo valjda čuli zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija je besprizorna, neprimjerena, bezobrazna...Ako kani ići u velike sukobe i prijetnje, to ćemo otresti kao ono i neki dan s revera. Da je imao pitanje koje mu je bitno, postoji telefon. Takvog kontakta nije bilo. Sve drugo neka razgovara s ministrom', kazao je Plenković.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović još jednom oštro se osvrnuo na slučaj umirovljenja zapovjednika Počasno-zaštitne bojne Elvisa Burčula, a upozorio je i na činjenicu da je jedan državni tajnik u MORH-u aktivni general. Riječ je o Zdravku Jakopu, generalu po činu koji nije umirovljen, tako da je i dalje djelatna vojna osoba

Govoreći o slučaju umirovljenja zapovjednika Burčula, Milanović je rekao da se ministar obrane očigledno može 'iživljavati' i to bez obrazloženja.

'Taj čovjek će biti vraćen u službu i o tome ćemo razgovarati s njegovim političkim skrbnikom', rekao je Milanović, dodajući da je ministar Mario Banožić politički beskućnik i aludirajući na premijera Andreja Plenkovića.

  • +9
  • +6

Zoran Milanović u Baćinu

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

'To je nemoralna, teška zloupotreba zakonske ovlasti. Plenković se pravi da se ništa ne događa. Ovo je manipulacija preko leđa uzornog časnika. Motiv je osveta. To treba obrazložiti. Nekolicini mojih suradnika ministar je rekao da tog čovjeka ne želi vidjeti', rekao je Milanović.

'Tražim, i dogodit će se, da ta osoba dostojanstveno ode u mirovinu', rekao je Milanović, dodajući da je riječ o 'vojničini'.

Premijer Plenković, kaže Milanović, zna što se događa jer je o svemu i pisano obaviješten. 'Ništa nije napravio. Sad je u Bruxellesu, skuplja snage za oslobođenje Krima', rekao je. Na pitanje je li to moguća osveta premijera Plenkovića zbog odabira novog predsjednika Vrhovnog suda, odgovorio je: 'Moguće.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!