neovisna vijećnica Puač

'Plenković govori neistinu, da ne kažem laž. Još u svibnju smo mu pisali o tome što radi gradonačelnik Požege'

14.01.2021 u 18:09

Bionic
Reading

Tamara Puač, neovisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Požege, tvrdi da su i pravosuđe i državni vrh još u svibnju trebali znati ono što je kompromitiralo gradonačelnika Požege Darka Puljašića kad je bivši direktor tvrtke Komunalac Josip Vitez objavio snimku razgovora

Je li vijećnica Puač bila iznenađena snimkom razgovora kad je izašla u medije?

“Ja uopće nisam iznenađena s obzirom da na ovu situaciju s Komunalcem i na postojanje snimki upozoravam još od svibnja, s obzirom da smo pisali i predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora i USKOK-u i DORH-u. I na zadnjoj sjednici Gradskoj vijeća isto se pokrenulo pitanje što će se dogoditi s Vitezom jer se još od travnja spominje njegov otkaz. U konačnici je u studenom ime Didović već krenulo u opticaj kao nasljednik Viteza na mjestu odgovorne osobe u Komunalcu Požega”, kazala je Puač za N1.

“Gradonačelnik je obećao odgovor pisanim putem. A dobio ga je Vitez u obliku nezakonitog otkaza”, dodala je.

Premijer Andrej Plenković rekao je da ništa nije znao što se događa u Požegi.

Puač o tome ima drugačije mišljenje:

“To je jedna velika neistina, da ne kažem laž, ili netko treba poraditi na tome da se pošta koja stiže mailom predsjedniku Vlade ili predsjedniku Sabora mora malo bolje čitati. U dopisu koji je otišao prema USKOK-u, DORH-u, Uredu Vlade i predsjedniku Sabora jasno stoji da se mene tražilo da direktno kontaktiram predsjednika Sabora, gdje se navodio i njegov broj telefona i da se raspitam ima li saznanja za predsjednik županijske organizacije HDZ-a.”

“Već drugi put imamo situaciju da se pošta koja dolazi od građana iz ove županije, očito ne čita i da premijerovi radari ne rade onako kako on misli da rade”, dodala je.

“Andreja Plenkovića u ovim trenucima treba promatrati s dvije razine. Ne možemo ga gledati samo kao premijera. Kao predsjednik Vlade on je napravio što treba, uzeo je metlu i pomeo ispred svoje kuće, u Saboru. OK, idemo dalje. Isti taj Andrej Plenković je predsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini. Svi mi jako dobro znamo kako funkcionira stranački sistem, neovisno o kojoj stranci je riječ. Predsjednik vrlo lako može dati prijedlog odluke o kojoj se može glasati. Sudbina i Puljašića i Pilona je u njegovim rukama”, smatra Puač.

Plenkoviću je poručila:

“Neka ne govori neka institucije rade svoj posao. U institucijama te snimke stoje od svibnja.”

Nabrojala je ranije Puljašićeve sporne trenutke s određenim optužbama, a potom rekla i smatra li da će se sa svojim zamjenikom povući s pozicija zbog ovoga:

“Apsolutno se neće povući. Njihova bahatost i samouvjerenost će i dalje ići na najjače.”