josip vitez

Čovjek koji se suprotstavio korupciji HDZ-ova gradonačelnika: 'Ne živim normalno, to su drumski razbojnici'

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 14.01.2021 11:22
  • Objavljeno 14.01.2021 u 10:24
Josip Vitez (u krugu), Darko Puljašić

Josip Vitez (u krugu), Darko Puljašić

Izvor: Pixsell/YouTube / Autor: Ivica Galović/SBplus

'Od ožujka prošle godine ne živim normalno. To su drumski razbojnici. Tako bih ja to okarakterizirao', izjavio je za Jutarnji list u telefonskom razgovoru Josip Vitez, sada već bivši direktor požeškog Komunalca koji je smijenjen 23. prosinca prošle godine, nakon što, kako tvrdi, nije pristao igrati po pravilima Darka Puljašića, požeškoga gradonačelnika, i njegova zamjenika, dogradonačelnika Marija Pilona, pri odabiru tvrtki koje će raditi poslove na energetskoj obnovi stambenih zgrada, za što je bio raspisan natječaj

Gradonačelnik, a ujedno saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić i Mario Pilon, također HDZ-ovac, nalaze se pod izvidima USKOK-a koji su započeli još u travnju prošle godine zbog sumnje u namještanje poslova energetske obnove višestambenih zgrada kojima upravlja požeška gradska tvrtka Komunalac.

Podsjetimo, Telegram je objavio snimke razgovora u kojima su početkom siječnja prošle godine Pilon i Puljašić od tadašnjeg direktora Komunalca Josipa Viteza tražili da namjesti poslove na obnovi zgrada za nekoliko lokalnih, požeških tvrtki.

Vitez je pak prethodno dobio informaciju o tome što će se tražiti od njega pa je na razgovore s čelnim ljudima Grada došao 'naoružan' diktafonom te je tajno snimio sve o čemu su razgovarali. Te snimke danas ima USKOK.

Bivši direktor Komunalca kaže kako je nakon tih razgovora bio izložen pritiscima te je o svemu razgovarao s predsjednikom županijske organizacije HDZ-a, dr. Željkom Glavićem, kojem je predao snimke, on ih je proslijedio policiji, a policija USKOK-u.

'Posredno od poduzetnika dobivao sam poruke da ću ostati bez posla i da neka razmislim jer je pitanje hoću li negdje naći posao kada me smijene. Te prijetnje su se intenzivirale nakon što je gradonačelnik Puljašić izabran u Sabor. Snimke razgovora pohranio sam na nekoliko adresa, kod rodbine i prijatelja. Kad su one došle u posjed policije, dogradonačelnik Pilon poručio mi je da su iz policije dobili informaciju o tim snimkama', kazao je Vitez za Jutarnji list. Bilo je to u travnju prošle godine, a sredinom svibnja dao je iskaz u sjedištu USKOK-a u Zagrebu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!